Sosiologer online

olin

FOTO: Kinshasa2012/Flickr

Nå skal også sosiologene følge med i tiden. En ny nettside for det norske sosiologimiljøet er på trappene.

Den enda unge sosiologen Vilde Blix Huseby er ikke kjent for å ligge på latsiden. Som student husker vi henne best som redaktør for Socius, og senere som nyutdannet og webredaktør for miljømagasinet Putsj. For tiden jobber hun med å etablere en nettside for sosiologimiljøet i Norge, ved siden av jobben som journalist i Vårt Land.

Kan du fortelle om idéen bak den nye sosiologinettsiden?
– Ideen er enkel: Mesteparten av informasjonen vi trenger finner vi idag elektronisk. Papirtidsskrifter kan ikke formidle løpende informasjon om arrangementer, og meningsutvekslinger er dømt til å gå i sneglefart. Å gå på nett gir oss nye muligheter for å tilegne oss og dele informasjon.

Ikke-sosiologer inkludert?
Ja! På nett er det lettere å nå ut til folk utenfor egen fagkrets. Saker blir delt i sosiale medier, de havner som søkeord på Google. Med ett kan stadig flere få tilgang til informasjonen. Dette vil vi utnytte.

Vilde Blix Huseby

Vilde Blix Huseby

Hvordan oppsto ideen?
Du kan vel si at dette er resultatet av en gradvis prosess. Jeg tror mange har hatt et ønske om å få «sosiologien» på nett, og ulike ideer har nok bygget på hverandre. Bergensmiljøet har hatt sosiologen.no en del år, det har vært spredte blogginitativ enkelte steder, og i Oslo var leder av Eilert, Lars Johannesen, primus motor bak nettsida sosiologi.org for et par år siden. Da jeg ble med i Arbeidsutvalget til Sosiologforeningen ble jeg spurt om å ta litt nettansvar. Og med det har ballen begynt å rulle.

Hva kan publiseres på siden?
Alt fra nyhetssaker om ny sosiologisk forskning, info om arrrangementer, portrettintervjuer av sosiologer, informasjon for studenter om hva du kan jobbe med som sosiolog og hva du lærer på et sosiologistudie. Og mye mer. Vent og se!

Hvem er målgruppen?
Alle som er interessert i sosiologisk kunnskap. Sosiologer skal kunne oppdatere seg på hva som skjer i miljøet, studenter kan få studie- og arbeidslivstips, journalister kan finne informasjon om sosiologer de kan kontakte. Det skal være et sted der man kan legge rette for sosiologisk samtale og tilgjengeliggjøre sosiologisk forskning.

Hvem kan man melde sin interesse til?
Et første skritt er å melde seg inn i Facebook-gruppen «sosiologen.no» (klikk for link). Og gjerne sende meg en mail og fortelle at du er interessert.

Hva er planene fremover?
Nå er finansieringen av siden endelig i boks, og i begynnelsen av juni skal vi ha oppstartsmøte med firmaet Dekode, som skal utvikle siden for oss. Det vil si at vi snart er i gang med å produsere innhold, så her er det bare å slenge seg med.

Sosiologen.no på facebook:
https://www.facebook.com/groups/449071798540787/?fref=ts
Send en mail til vilde: vilde.blix krøll gmail.com