Fredag, kl 17

Sosiologisk uke skulle avsluttes med et brak, tenkte vi. Eventutvalget, arbeidslivsgruppen og Socius hadde i lang tid samarbeidet for å arrangere «Sosiologen i arbeid» etterfulgt av den store globaliseringsfesten.

PR: Eilerts PR-gruppe promoterte uken, blant annet ved å lage Facebook-headere til hver dag. Foto: OFTO/ Flickr

PR: Eilerts PR-gruppe promoterte uken, blant annet ved å lage Facebook-headere til hver dag. Foto: OFTO/ Flickr


Ukens siste kveld

Da klokken ble 17, hadde ca. tre personer kommet, i tillegg til arrangørene. Vi ventet litt til, og noen flere kom slentrende inn på overtid. Paneldeltakerne gjorde seg klare til å snakke foran ti personer. Debatten begynte, til tross for at en av paneldeltakerne heller ikke hadde møtt opp. Vi fjernet de overflødige stolene og satte oss i en ring, klare for en litt annerledes «Sosiologen i arbeid». Debatten fikk preg av å være en samtale mellom studenter og sosiologer. Panelet fortalte om sine erfaringer som sosiologer i arbeidslivet, og terskelen var lav for å stille spørsmål.

Debatten gled over i fest. Vi hadde dekorert lokalet, og stemningen var på topp med DJ og alt for mye mat. Det kom til og med noen flere gjester. Kanskje fest fristet mer enn debatt fredag kveld? Til tross for at oppmøtet fortsatt var skuffende, festet vi oss inn i de sene nattetimer.

Evaluering

I etterkant har vi forsøkt å finne en forklaring på hvorfor det kom så få. Liknende arrangementer har vanligvis stor suksess – til tross for mye mindre PR enn her. Ligger årsaken i tidspunktet? Eller at mange sosiologistudenter hadde oppgaveinnlevering samme dag? Eller gidder ikke SV-folk å dra hele veien ned til Chateau Neuf?

Det var leit at så få kom til et arrangement som så mange hadde jobbet hardt med. Til tross for dette, var det ingen som gikk hjem med en negativ følelse da festen var slutt. Vi hadde derimot en følelse av at vi klarte å snu det hele om til noe positivt. Man trenger ikke mange mennesker for at et arrangement skal lykkes. I dette tilfellet lå kanskje problemet i at forventningene til oppmøte var så mye høyere.

‹‹Man trenger ikke mange mennesker for at et arrangement skal lykkes››

Engasjer deg!

Dette er en oppfordring til sosiologistudenter om å støtte opp om arrangementer holdt av medstudenter. Ikke bare er dette viktig for miljøet på sosiologi; det er også en arena hvor man kan stifte nye bekjentskaper. Det anbefales på det sterkeste å bli med i en av foreningene. Det er nemlig en veldig god følelse å være med på å holde et vellykket arrangement. Hvor vellykket et arrangement er, måles dog ikke i antall gjester. De fremmøtte på avslutningsfesten til sosiologisk uke, var alle engasjerte studenter, og allerede der hadde vi noe til felles.