Straight out of PU

Programutvalgets eksistens og oppgaver er for mange studenter like mystisk som hvorfor man etter gode åtte timer på Blindern kun har lest to sider. Til tross for at undertegnede har en helt ok innsikt i Programutvalgets funksjon, er det likevel ikke enkelt å engasjere studenter når organisasjonsstrukturen vår kan fremstå like innviklet som ledningen til øreproppene en drar ut av jakkelommen. Likevel er det noen som har greid å bli med i PU til tross for knuten, og disse menneskene har det siste semesteret arbeidet for at studenter skal få mindre å frustrere seg over i hverdagen.

Representantene i Programutvalget for sosiologi har blant annet frigjort bokskap, som har vært fanget av tidligere masterstudenters frustrasjoner. Alt fra mugne kaffekopper til fargerike post-it lapper med affirmasjoner har blitt fjernet med makt for å gi plass til nye masterstudenters bøker som de nå elsker, men som mest sannsynlig vil gi dem mareritt om ikke så altfor lenge (lykke til).

Processed with VSCOcam with f2 preset

Anna Schytte var bachelorkontakt våren 2016. Foto: Karoline Aakenes

Vi har også arbeidet med å bedre kommunikasjonen mellom sosiologistudentene og ansatte ved instituttet. Vi har gitt beskjed når tekster på pensum har sørget for at noen av dere mister håret. Vi har oppmuntret forelesere som har skapt så stort engasjement rundt fag at de får ros av studenter under de hellige kaffepausene på Trygve. Vi kan også med glede meddele at oppgavene som i fremtiden skrives i SVMET1010 vil veie mer enn skoleeksamen når endelig karakter i faget settes. Blodet, svetten og tårene som blir lagt ned i å observere normene på trikken vil nå være mer verdt det.

 

Man skulle kanskje trodd at vi fikk lønn for dette arbeidet og det gjør vi, på en måte. Vi blir belønnet med invitasjoner til diverse sosiale arrangementer. Blant annet SVSU-festaften hvor

Processed with VSCOcam with f2 preset

Adrian Farner Rogne var masterkontakt våren 2016. Foto: Karoline Aakenes

vi møter andre studenter som er aktive i andre Programutvalg på fakultet. Greier en å gå stødig ut av lokalet ved kveldens ende, er man i mindretall. Vi blir også invitert inn i løvenes hule, en gang i blant. Det å tusle inn i et festlokale med forelesere og ansatte ved instituttet kan få den mest selvsikre av oss til å stille seg i et hjørne med hjertet i halsen. Men etter å ha beveget seg ut på ukjent territorium kan det meddeles at de er menneskelige (de fleste av dem), ganske hyggelige er de også.

 

Dette semesteret er det et nytt Programutvalg som skal sjonglere mellom det å være vaktmester,informasjonsformidler og (festglad) student. Blant sakene vi skal jobbe med er muligheten til utveksling på master, tilgang til pc-rom for STATA-entusiaster og ikke minst skal vi arrangere et fagkritisk arrangement i Sosiologisk Uke. Hvis du har noen innspill til hva vi kan jobbe med dette semesteret, ta i bruk postkassen vår. Kanskje vi da faktisk begynner å sjekke den.

 

Sabina Tica

Leder av Programutvalget for sosiologi

 

Sabina Tica-2

Foto: Karoline Aakenes