Sommerskole i India – immodium, vannbøfler og nørding

I sommer var jeg på sommerskole i India. Nærmere bestemt på sommerkurset «Contemporary India» på universitetet i Hyderabad, et kurs som går over fire uker og som tar for seg flere aspekter ved indisk kultur og samfunn, fra Bollywood og indisk kunst til politikk og romfart.

ingalill-studieliv1

Foto: Ingalill Herstad

Nerd som jeg er ville jeg bytte bort lange dager på hovedøya med sene kvelder på et universitet hvor strømmen går ofte og internettforbindelse bare er en myte. India er akkurat som man forventer. Bråkete og kaotisk trafikk og kyr i gatene. Det er også alt mulig annet. Ikke noe nytt der. Mine refleksjoner rundt den kulturen bidrar nok ikke til noe du ikke har hørt fra vennene dine som dro dit for å finne seg selv på backpackingtur i Goa.

Undervisningen er hektisk med minimum fem timer obligatorisk undervisning om dagen, tre innleveringer, en presentasjon og field-trips hver lørdag. Det er også tilbud om Yoga og Hindi. Hvis du er som meg og ikke er opptatt av å få A+ på alt, går dette helt fint. Undervisningen er både veldig bra, og mindre bra, som alle steder. Det beste er at du får et helt nytt perspektiv på mange ting som du kanskje ikke får på UIO. Universitet tar godt vare på deg, og du får oppleve ting som du kanskje ikke hadde hvis du hadde dratt alene. Så kan du dra på «eventyr» når kurset er over. Campus er i en skog, så du kan ta bra selfier med vannbøfler eller du kan dra på «rock-climbing»(som i motsetning til hva folk sa ikke er en søndagstur)og ta bilder på toppen av en stor stein. Du møter mye bra folk, har mange bra professorer som har vært både på Berkeley og Oxford og du får trent både engelsken og forhandlinger på Hindi og tegnspråk.

Jeg vil absolutt anbefale sommerskole, spesielt hvis du er mellom 19-25 år. Finn gjerne deg selv, få deg venner for livet og lær deg et nytt språk. For meg var det verdt det, selv om jeg (heldigvis) ikke fant meg selv. Hindien er også skrall. Men det viktigste husker jeg enda: Khana accha hai(maten er god).

 

Hvordan søke sommerskole:

  • Gå inn på http://www.uio.no/studier/utveksling/sommerskoler/ for å se hvilke sommerskoler du kan gå på.
  • Kursene har søknadsfrist 15.februar gjennom søknadsweb.
  • Hvis det inngår i graden din kan du få støtte av Lånekassen
  • Snakk med studiekonsulenten din hvis du har flere spørsmål