Arbeidsliv

Selv om man har flere år med utdannelse framfor seg før man skal ut i jobb lønner det seg alltid å tidlig gjøre seg opp noen tanker om hva man ønsker å drive med videre i livet. Årene går fort og plutselig er det der, det spennende, men også for mange litt skumle, arbeidslivet.

Foro: Karoline Marie Aakenes

Foro: Karoline Marie Aakenes

Hva kan man egentlig gjøre med bachelor eller master i sosiologi lurer du? Faktisk nesten hva som helst. En spesialrådgiver ved Oslo universitetssykehus er for eksempel opprinnelig utdannet sosiolog, mens en annen sosiolog jobber i Nordea og har som oppgave å motarbeide hvitvasking og terrorfinansiering. Andre jobber for sosiologi-utdannede kan være journalist, analytiker, rådgiver eller veileder, vitenskapelig assistent, forsker eller konsulent. Store selskaper som Varner-gruppen, Telenor, Statped, UNICEF, Norsk folkehjelp, NAV og NRK er alle selskap som har sosiologer i stallen sin.

Mulighetene er med andre ord mange, men det å finne dem kan noen ganger være litt vanskelig. Det er her arbeidslivsgruppa kommer inn. Arrangementsforeningen Eilert har flere spennende undergrupper og vi er en av dem. Vi arrangerer bedriftsbesøk, arbeidsrelaterte quizer, kurs og ”sosiologen i arbeid”. Tidligere har vi besøkt bedrifter som PST, Barnevernet, UDI og Just Cruzin´ Production.

Å få en fot innenfor arbeidslivsbransjen så tidlig som mulig er alltid en fordel. Å bygge seg et stort kontaktnett er viktig og gjennom arbeidslivsgruppa vil du bli kjent med mennesker du kanskje ikke hadde kommet i kontakt med ellers og som kan hjelpe deg den dagen du skal ut å søke jobb. Arbeidslivsgruppa jobber for å bevisstgjøre studentene på hvilke muligheter de har både underveis i utdanningen og senere, samt forsøker å skape gode broer mellom studie og arbeidsliv. Vi tar med glede i mot nye medlemmer og som medlem av gruppa får du for eksempel være med å bestemme hvile bedrifter vi skal besøke. Andre gode grunner for å være med i gruppa vår: man blir kjent med mange nye mennesker, man får tilgang til kontoret hvor det alltid florerer med gratis kaffe + at leder og nestleder lover å stille med snacks på møter.