10 kjappe med Anniken Hagelund

Bli bedre kjent med undervisningsleder for sosiologi og emneansvarlig i SOS4010 og SOS4200.

Anniken Hagelund 800

Foto: Karoline Marie Aakenes

1. Hvilken bok har du på nattbordet?
Commonwealth av Anne Pratchett. Romanen følger to familier, forenet av foreldrenes utroskap, fram og tilbake over fem tiår. Jeg har nettopp begynt å lese den, og så langt er den meget lovende. Jeg liker bøker om familier.

2. Hvordan ser en typisk søndag ut for deg?
Jeg liker godt å starte søndagen med å løpe eller sykle i marka, mens familien fortsatt sløver hjemme. Men først og fremst er søndag en familiedag. Vi bor i et veldig hyggelig område rett ved Bærumsmarka og benytter oss mye av de mulighetene det gir. Hvis jeg i tillegg får tid til å lage en god middag har dagen vært riktig vellykket.

3. Hva savner du mest fra studietiden?
Jeg trivdes veldig godt på Blindern, særlig i hovedfagsperioden. Det var en intens tid der jeg var på Blindern fra tidlig morgen til sent på kveld. Jeg gjorde alt der – studerte, spiste alle dagens måltider, trente, festet. Vennskap, studier og fritidsinteresser gikk opp i en høyere enhet. Det var en veldig morsom tid. Men til slutt måtte jeg sette meg hjemme for å få skrevet ferdig hovedoppgaven min.

4. Favorittgodteri?
Sjokolade!

5. Hvilken sosiolog, død eller levende, ville du spist middag med?
Jeg har nettopp lest Arlie Hochschilds bok om Tea Party bevegelsen i USA: Strangers in Their Own Land. Anger and Mourning on the American Right. Hun fremstår som både sympatisk og klok, så jeg tror en middag med henne kunne blitt en givende kveld.

6. Har du noen skjulte talenter?
Jeg er veldig flink til å lage mat.

7. Hvilken musikk hører du på akkurat nå?
Teller lyden av barne-tv? Jeg hører lite på musikk.

8 Hva irriterer deg mest?
Jeg irriterer meg stadig vekk over alt mulig rart, men generelt er grunntonen i mitt liv positiv.  Irritasjonen blir mer et slags krydder i tilværelsen. Dårlig tilrettelegging for syklister irriterer jeg meg ofte over. Unødig kronglete og komplisert akademisk språk irriterer meg også.

9. Beste (Oslo)tips til nye studenter?
Oppdag hele byen. Utforsk et nytt sted hver helg.

10. Hvis du skulle vært noen andre, hvem som helst, hvem ville du vært?
Jeg har et veldig godt liv og vil ikke bytte med noen.