Særegne seminarledertips

8 ukonvensjonelle råd til seminardeltakere
– fra anonyme seminarledere på SV

Kjære seminarbarn, i de fleste seminarer gir seminarlederen noen tips til hvordan seminaret skal fungere best for alle: vær forberedt, delta aktivt, osv.  Socius, i banebrytende stil med noen seminarledere på laget, har laget en liste med de litt  mer ukonvensjonelle tipsene til et vellykket seminar.

1. Smil. Alle beskjeder som kanskje ikke er så positive om oppgavelevering eller hvor mye du har lest, mottar vi mye lettere hvis du er hyggelig og imøtekommende.

2. Bruk pausene. Seminarledere er ofte ensomme dyr og synes det er veldig hyggelig å ta en prat i pausen, noe som også gir deg en gylden mulighet til å få litt ekstra hjelp.

3. Ikke vær redd for å virke dum. Hvis det er noe du ikke har forstått er seminaret en perfekt arena for å få oppklaring. Det er også 99,999 % sikkert at det er noen andre som ikke har forstått det samme

Anonyme Seminarledere

Illustrasjon: Simen Østad

4. Ikke vær dum. Ikke snakk bare for å snakke, vær konstruktiv og begrunnet i din deltakelse. Prat for pratens skyld er pensum, ikke praksis (Simmel, hvis noen lurte)

5. Husk å spise. Seminarer er arbeid, de er del av jobben din som student. Ikke møt sulten og sliten. Hvis du mot formodning ikke skulle rekke dette, ta med en snack til pausen.

6. Face work! (Goffman) Du er kanskje en racer på å skrive oppgave selv, men ikke alle har samme utgangspunkt. Husk å alltid si noe hyggelig først og sist når du kommenterer en annens oppgave.

7. Motstå vanedyret i deg og sett deg på nye steder hver gang. Da får du diskutert med nye personer dersom dere deles opp i smågrupper. I tillegg til at du tester om seminarlederen husker navnet ditt.

8. Seminaret/Seminarlederen er ikke perfekt. Hvis du er misfornøyd med noe, si det! Et seminar blir bare bedre hvis flinke studenter sier fra og deler sine gode ideer til forbedring.