En studentforening for alle

Du har helt sikkert hørt om Eilert, eller Arrangementsforeningen Eilert eller rett og slett bare studentforeningen på sosiologi. Men hva slags forening er egentlig Eilert?

Foto: Karoline Marie Aakenes

Foto: Karoline Marie Aakenes

Kort sagt: Arrangementsforeningen Eilert er for alle. For deg som elsker å feste, for deg som elsker å reise og besøke nye steder, for deg som brenner for spennende debatter, for deg som digger film, for deg som teller ned dagene til du kan ta fatt på arbeidslivet og for deg som lever for sosiale medier.

Hva Arrangementsforeningen Eilert holder på med kan for mange være diffust og forvirrende, men det egentlig ikke så rart. I mylderet av forelesninger, seminarer, metodelunsjer, kollokvier og endeløse Facebook-grupper og -sider som oppfordrer deg til å like dem, er det nemlig ikke så lett å orientere seg rundt hva som finnes av foreninger og muligheter for sosiologistudenter. I et hav av muligheter står man i fare for å bare bli stående forvirra på sidelinja – men man trenger slettes ikke bli værende der. Eilert ønsker derfor å nå ut til enda flere studenter og gjøre det litt enklere å forstå hva vi driver med og hvordan du kan bli med!

«Kort sagt: Arrangementsforeningen Eilert er for alle»

Først og fremst skal vi gi deg noen grunner til å engasjere deg i en studentforening: Du får mulighet til å skaffe deg erfaring og kunnskap om ting du ellers ikke ville utforsket, du får organisatorisk erfaring, du får være med på kurs og du skaffer deg en fordel når du skal søke fremtidige jobber. Ikke minst, så får du venner for livet, du får oppleve masse morsomme ting, du skaffer deg gode kontakter både på og utenfor fakultetet, og du har noen å gråte sammen med i eksamensperioden.

Arrangementsforeningen Eilert består av fem undergrupper. Arbeidslivsgruppen som står for arbeidslivsrelaterte arrangementer. Eventutvalget som arrangerer fester, julebord, sommerfester og lignende Sosiologisk forum som gjennom faglunsjer og seminarer belyser faglige spørsmål utenfor pensumlistene. Filmklubben som arrangerer sosiologisk relaterte filmvisninger, og PR gruppen som fronter Eilert og foreningens arrangementer overfor sosiologistudentene. I tillegg til alt dette blir det også hver vår arrangert studietur med et fargesprakende innhold av sosiologisk faglig påfyll utenfor Norge, samt stiftelser av nye bekjentskaper og øl, masse øl.

Det kan virke like skremmende å bli med i en studentforening som det å møte opp til din første eksamen eller banke på døren til din briljante, men skumle professor. Men det er så verdt det, det kan undertegnende si med sikkerhet! Sannsynligvis vil du etter en kort stund tenke, hvorfor har jeg ikke gjort dette tidligere? De vennene du får og de erfaringene du gjør deg varer livet ut og det gjør studietiden din tusen ganger bedre. Kom gjerne og bank på døren vår, rom 216 i 2. etasje i Eilert Sundts hus; vi er verken skumle eller briljante, og vi har alltid kaffe.

Teksten er skrevet av Emma Simensen, tidligere leder for Arrangementsforeningen Eilert