Noe for enhver smak

Liker du å engasjere deg og bli kjent med nye mennesker? Har du lyst til å bli med i en forening på sosiologi, men er usikker på hva slags foreninger som finnes og hva de gjør?

Studietiden handler om mer enn å lese pensum og å sitte på lesesalen, det handler også om å ha det gøy og engasjere seg utenfor lesesalens fire vegger. En måte å engasjere seg på er å melde seg inn i en studentforening. Arrangementsforeningen Eilert er studentforeningen vår her på sosiologi og er åpen for alle sosiologistudenter som vil være med! Er du en festløve, glad i debatt eller lider du av reisefeber? Er du interessert i film eller nysgjerrig på hva arbeidslivet kan by på? Det finnes noe for enhver smak.

Foto: Tron Trondal

Arrangementsforeningen Eilert skal være med på å skape et godt sosialt og faglig miljø slik at sosiologistudenter får en bra studietid. Det er nemlig kjent at et godt sosialt miljø fører til et bedre studiemiljø. Arrangementsforeningen Eilert består av flere undergrupper som gjør forskjellige ting. Eventutvalget står for arrangementer som fest og julebord, i tillegg til Tertetorsdag som er hver uke. På Tertetorsdag kan alle nye og gamle sosiologistudenter komme for gratis kaffe og kake for å få en pause fra forelesning og påfyll av energi. Arbeidsliv jobber med å knytte kontakt mellom studenter og arbeidslivet. Sosiologisk Forum tar for seg aktuelle sosiologiske problemstillinger ved bruk av for eksempel faglunsjer og debatter. Sosiologisk Film har filmvisninger med sosiologisk interessante temaer, og Studietur planlegger lærerike utenlandsturer med sosiologisk innhold. Det finnes også en PR-gruppe, men per dags dato er det ingen medlemmer i gruppen. Oppgavene i PR er knyttet til grafisk design, sosiale medier og web-design. Så hvis du er interessert i grafisk design og sosiale medier er det bare å melde seg! Hvis ingen av disse gruppene passer for deg, er det mulighet for å starte opp en ny forening hvis man ønsker det.

Det finnes mange gode grunner til å engasjere seg i en studentforening. Å være i forening er sosialt, man blir kjent med mange nye og får gode venner. I tillegg får man være med på mange morsomme ting. Man får kontakter på fakultet som kan være til hjelp senere. Dette betyr at man får gode kontakter både innad og utad på fakultet. Gjennom planlegging av arrangementer i en forening får man nyttige og gode erfaringer, som organisatoriske ferdigheter og erfaring med samarbeid. Ved å være med i en forening får du også være med å bestemme hva slags arrangementer som skal planlegges og gjennomføres. Det er flere arbeidsgivere som setter pris på engasjement utenfor lesesalen, som gjør at man får en fordel når man skal søke jobb. I tillegg er det er mulighet for foreningsmedlemmer å få gratis kurs i alt fra økonomi, markedsføring og sosiale medier, ledelse eller grafisk design gjennom SiO.

Noen tenker kanskje at det er mye jobb og stress med å være med i en forening, med det er det ikke. Det går helt fint an å være med i forening, uten at det går utover skolearbeidet. Noen syns kanskje det er litt skummelt og bli med i en forening, men du kommer ikke til å angre om du melder deg inn! Forening skal være gøy og det finnes en plass til alle som ønsker å være med! Hvis man av en eller annen grunn ikke ønsker å melde seg inn i en forening på sosiologi, så er man uansett hjertelig velkommen til å delta på arrangementene som arrangeres.

Ønsker du å bli med i Eilert eller har du spørsmål? Send en melding til Arrangementsforeningen Eilert sin side på Facebook eller en mail til arrangementsforeningen@sosiologi.uio.no.