Hva ville Eilert Sundt gjort?

Du liker å tilbringe fritiden din i senga med potetgullposen og PC-en i fanget. Hvorfor skulle du ofre noen av dine dyrebare hvilestunder for å bli med i en sosiologiforening?

Illustrasjon: Kia Linnéa H. Engan

1. Du slipper å se på dårlige TV-serier
Facebook, Instagram, Jodel, Snapchat, Youtube, Netflix. Det er i dag uendelig mange måter å kaste bort tid på. Jeg sier ikke at det er noe galt i en TV-serieepisode i ny og ne, eller at Instagram har skylden for all lidelsen i livet ditt. Men hvis du er typen som jevnlig tilbringer en time i strekk på sosiale medier og ivrig følger serier som Farmen Kjendis, Paradise Hotel og Criminal Minds er sjansen stor for at du lider av det vi på barneskolen kalte fritidsproblemer. Ifølge data samlet inn ved hjelp av uformelle samtaler med en rekke studenter har jeg beregnet at mellom 25-70 prosent av studenter kan ha fritidsproblemer. Siden du har kommet deg hit i denne teksten er det en viss sjanse for at dette også gjelder deg. Løsningen er enkel: bli med i Eilert.

2. Du får mulighet til å diskutere på fritiden
Har du noen gang vært på fest og spurt personen ved siden av om hens tanker rundt institusjonell rasisme eller likestilling i forsvaret, bare for å bli sett rart på? De fleste vanlige folk diskuterer neppe slike ting på fest, men i Eilert finner du sikkert noen som er like rare som deg.

3. Du blir mer attraktiv
Sannsynligheten for at du som leser dette har A i snitt er ganske liten. Så hvorfor skal en arbeidsgiver velge deg, med dine middelmådige akademiske evner? Jo, fordi du har andre egenskaper og viser initiativ. Alle arbeidsplasser er avhengige av folk som får ting gjort, skaper et godt arbeidsmiljø, eller øker engasjementet. Så hvis du er en slik type stiller du foran i køen. Noen verktøy som er enormt ettertraktet er grafisk design, sosiale medier og web-design. Så hvis du har kompetanse på noe av dette eller vil skaffe deg det, prøv deg .

Ingen tvil om hva Eilert Sundt hadde gjort hvis han var i live: Blitt med i Eilert så klart!